Spanje staat bekend om zijn levendige cultuur, zonovergoten stranden en natuurlijk zijn heerlijke drankjes. Met de zomer in het zicht kun je alvast de benodigde ingrediënten in huis halen, zodat je bij de eerste de beste zonovergoten dag gelijk uit kunt pakken. Hier zijn de top 5 lekkerste Spaanse cocktails, compleet met recepturen.
Salud!
1. Agua de Valencia
Deze cocktail uit Valencia is een perfecte combinatie van bubbels en citrus. Het is een feestelijk drankje en wordt in Spanje dan ook vaak tijdens speciale gelegenheden gedronken.
Ingrediënten:
500 ml verse sinaasappelsap
500 ml cava of droge champagne
50 ml wodka
50 ml gin
Suiker naar smaak (optioneel)
IJsblokjes
Bereiding:
Meng het sinaasappelsap, cava, wodka en gin in een grote kan.
Voeg suiker toe naar smaak en roer goed.
Serveer in gekoelde glazen met ijsblokjes.
2. Kalimotxo
Kalimotxo (spreek uit: ca-lee-mo-cho) is een eenvoudige doch verrassende combinatie van rode wijn en cola. Cola?! Ja echt, Cola! Vooral populair onder Spaanse jongeren.
Ingrediënten:
1 deel rode wijn
1 deel cola
IJsblokjes
Een schijfje citroen (optioneel, ter garnering)
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes.
Giet gelijke delen rode wijn en cola in het glas.
Roer even om te mengen.
Garneer met een schijfje citroen indien gewenst en voila!
3. Rebujito
Rebujito is een verfrissende cocktail die traditioneel wordt gedronken in Zuid Spanje. Ooit bedacht in Andalusië. Het is een perfecte mix van sherry en frisdrank, vaak geserveerd in grote hoeveelheden.
Ingrediënten:
1 deel droge sherry (zoals Fino of Manzanilla)
2 delen Sprite of 7-Up
Muntblaadjes
IJsblokjes
Bereiding:
Vul een groot glas of een kan met ijsblokjes.
Voeg de sherry en frisdrank toe.
Roer om te mengen.
Garneer met een munttakje en je cocktail is klaar om uit te serveren.
4. Sangria
Sangria is wellicht de bekendste Spaanse cocktail en perfect voor een warme zomerdag. Fruitig, verfrissend en voor de meeste Noord-Europeanen een trip down memory lane naar hun allereerste keer vakantie met vrienden op een Spaanse camping.
Ingrediënten:
1 fles rode wijn (750 ml)
1 sinaasappel, in schijfjes
1 citroen, in schijfjes
2 eetlepels suiker
Een scheut bruiswater of limonade naar smaak
IJsblokjes
Kleine blokjes meloen, perzik, appel en ananas
Bereiding:
Meng de wijn, suiker en brandewijn in een grote kan.
Voeg de sinaasappel- en citroenschijfjes toe, samen met het andere fruit.
Laat het mengsel minimaal 2 uur (maar het liefst een nacht) in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.
Vlak voor het serveren, voeg het bruiswater of de limonade toe en roer goed.
Serveer met ijsblokjes in grote glazen.
5. Tinto de Verano
Last but zeker niet least: Tinto de Verano is een eenvoudigere en lichtere variant van sangria. Het is een populaire keuze op warme dagen vanwege de makkelijke bereidingswijze.
Ingrediënten:
1 deel rode wijn
1 deel limonade (zoals Fanta Limón of 7-Up)
Een schijfje citroen
IJsblokjes
Bereiding:
Vul een glas met ijsblokjes.
Giet gelijke delen rode wijn en limonade in het glas.
Roer voorzichtig om te mengen.
Garneer met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.
Deze top 5 Spaanse cocktails zijn niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken. Of je nu een zomerse barbecue organiseert of gewoon wilt ontspannen op een zonnige middag, deze drankjes brengen een stukje Spanje naar je toe.
CHEERS!
Comments