top of page
Zoeken

De Top 5 Lekkerste Spaanse Cocktails

Spanje staat bekend om zijn levendige cultuur, zonovergoten stranden en natuurlijk zijn heerlijke drankjes. Met de zomer in het zicht kun je alvast de benodigde ingrediënten in huis halen, zodat je bij de eerste de beste zonovergoten dag gelijk uit kunt pakken. Hier zijn de top 5 lekkerste Spaanse cocktails, compleet met recepturen.

Salud!

 

1. Agua de Valencia

Deze cocktail uit Valencia is een perfecte combinatie van bubbels en citrus. Het is een feestelijk drankje en wordt in Spanje dan ook vaak tijdens speciale gelegenheden gedronken.

 

Ingrediënten:

500 ml verse sinaasappelsap

500 ml cava of droge champagne

50 ml wodka

50 ml gin

Suiker naar smaak (optioneel)

IJsblokjes

 

Bereiding:

Meng het sinaasappelsap, cava, wodka en gin in een grote kan.

Voeg suiker toe naar smaak en roer goed.

Serveer in gekoelde glazen met ijsblokjes.

Agua de Valencia cocktail

 

2. Kalimotxo

Kalimotxo (spreek uit: ca-lee-mo-cho) is een eenvoudige doch verrassende combinatie van rode wijn en cola. Cola?! Ja echt, Cola! Vooral populair onder Spaanse jongeren.

 

Ingrediënten:

1 deel rode wijn

1 deel cola

IJsblokjes

Een schijfje citroen (optioneel, ter garnering)

 

Bereiding:

Vul een glas met ijsblokjes.

Giet gelijke delen rode wijn en cola in het glas.

Roer even om te mengen.

Garneer met een schijfje citroen indien gewenst en voila!

Kalimotxo cocktail

3. Rebujito

Rebujito is een verfrissende cocktail die traditioneel wordt gedronken in Zuid Spanje. Ooit bedacht in Andalusië. Het is een perfecte mix van sherry en frisdrank, vaak geserveerd in grote hoeveelheden.

 

Ingrediënten:

1 deel droge sherry (zoals Fino of Manzanilla)

2 delen Sprite of 7-Up

Muntblaadjes

IJsblokjes

 

Bereiding:

Vul een groot glas of een kan met ijsblokjes.

Voeg de sherry en frisdrank toe.

Roer om te mengen.

Garneer met een munttakje en je cocktail is klaar om uit te serveren.

Rebujito cocktail

4. Sangria

Sangria is wellicht de bekendste Spaanse cocktail en perfect voor een warme zomerdag. Fruitig, verfrissend en voor de meeste Noord-Europeanen een trip down memory lane naar hun allereerste keer vakantie met vrienden op een Spaanse camping.

 

Ingrediënten:

1 fles rode wijn (750 ml)

1 sinaasappel, in schijfjes

1 citroen, in schijfjes

2 eetlepels suiker

Een scheut bruiswater of limonade naar smaak

IJsblokjes

Kleine blokjes meloen, perzik, appel en ananas

 

Bereiding:

Meng de wijn, suiker en brandewijn in een grote kan.

Voeg de sinaasappel- en citroenschijfjes toe, samen met het andere fruit.

Laat het mengsel minimaal 2 uur (maar het liefst een nacht) in de koelkast staan om de smaken goed te laten mengen.

Vlak voor het serveren, voeg het bruiswater of de limonade toe en roer goed.

Serveer met ijsblokjes in grote glazen.

Sangria

 

5. Tinto de Verano

Last but zeker niet least: Tinto de Verano is een eenvoudigere en lichtere variant van sangria. Het is een populaire keuze op warme dagen vanwege de makkelijke bereidingswijze.

 

Ingrediënten:

1 deel rode wijn

1 deel limonade (zoals Fanta Limón of 7-Up)

Een schijfje citroen

IJsblokjes

 

Bereiding:

Vul een glas met ijsblokjes.

Giet gelijke delen rode wijn en limonade in het glas.

Roer voorzichtig om te mengen.

Garneer met een schijfje citroen en serveer onmiddellijk.

 

Deze top 5 Spaanse cocktails zijn niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken. Of je nu een zomerse barbecue organiseert of gewoon wilt ontspannen op een zonnige middag, deze drankjes brengen een stukje Spanje naar je toe.

Tinto de Verano cocktail

CHEERS!

Comments


bottom of page